x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info 9 ianuarie 2008

Info 9 ianuarie 2008

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00
Info 9 ianuarie 2008
Sursa foto: STAN HONDA/

Flandra,cea mai prosperă regiune din Belgia, pregăteşte un plan denumit “Flandra în acţiune”, un fel de Plan Marshall,

PROSPERITATE. Flandra,cea mai prosperă regiune din Belgia, pregăteşte un plan denumit “Flandra în acţiune” (“Vlaanderen in actie”), un fel de Plan Marshall, informează Rompres, citând publicaţia Le Soir. Ideea este mai veche, ea fiind acum amintită de actualul ministru-preşedinte al Flandrei, Kris Peeters. Potrivit planului, Flandra ar putea ajunge în topul celor mai prospere regiuni europene până în 2020.

 

ROMÂNI CĂUTAŢI. O bandă de şapte bărbaţi, care se pare că vorbeau româneşte, a jefuit du­minică vila din Bosnasco a unui producător de vinuri italian, informează L’Espresso. Bărbaţii au sechestrat-o aproape o oră pe fiica omului de afaceri şi au ameninţat-o cu pistolul, să spună unde sunt ţinuţi banii şi bijuteriile. Banda a plecat cu o pradă de 10.000 de euro. (Carmen Pleşa)

 

ANCHETĂ. Zubair Mahmood, poliţistul pakistanez care a condus echipa ce a identificat şi arestat o parte dintre asasinii jurnalistului american Daniel Pearl, a fost ales să lucreze cu experţii Scotland Yard-ului în ancheta privind asasinarea lui Benazir Bhutto, au declarat surse oficiale, citate de AFP.

 

HILLARY, ZERO. “Exa­menele” candidaţilor americani la nominalizarea partidelor Repu­blican şi Democrat au continuat şi ieri. În Dixville Notch şi Harts Location, primele două localităţi din New Hampshire în care s-au organizat, luni seară, alegerile la nominalizare (caucusuri), senatorul Barack Obama a obţinut şapte din zece voturi exprimate pentru democraţi, iar senatorul John McCain a câştigat patru voturi ale republicanilor. Hillary Clinton nu a obţinut nici măcar un vot în Dixville Notch, un orăşel izolat de munte.

×
Subiecte în articol: externe