x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    30 Iul 2007   •   00:00

Răniţi in Ungaria. Opt romăni au fost răniţi uşor ieri-dimineaţă, după ce un autocar romănesc a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat intr-un canal, in nord-vestul Ungariei, a anunţat purtătorul de cuvănt al Departamentului pentru situaţii de urgenţă, informează Mediafax. Autocarul se deplasa pe Autostrada M1 spre Hegyeshalom, la graniţa ungaro-austriacă, atunci cănd a ieşit de pe carosabil, in jurul orei locale 4:00, a declarat Tibor Dobson. In autocar se aflau 38 de persoane, din care opt au suferit răni uşoare şi au fost trasportate la spital, iar ceilalţi pasageri au fost transferaţi la o benzinărie din apropiere şi au părăsit Ungaria cu un alt autocar in cursul dimineţii.


INCENDIU LA METROU. Un incendiu de mici proporţii a provocat panică la metroul parizian. Potrivit AFP, 35 de persoane au fost intoxicate după ce o garnitură de metrou a intămpinat probleme la sistemul de frănare, acestea ducănd la incendierea unui vagon. Purtătorul de cuvănt al serviciului de pompieri a anunţat că a fost vorba despre un accident şi că focul a fost stins de mecanicii de metrou cu extinctoarele din dotare.


RĂPIT DE CIA. Un fost informator irakian al serviciului britanic de informaţii interne (MI5) face dezvăluiri cu privire la capturarea sa de CIA şi imbarcarea la bordul unei "curse a torturii" in cadrul programului extrădărilor extraordinare, relatează The Obsever. El spune că agenţii americani l-au răpit, i-au pus scutece, haine lejere, l-au legat la ochi şi forţat să poarte căşti pentru urechi. Legat de o targă, a fost urcat la bordul unui avion care l-a transportat mai intăi la Kabul, apoi la Guantanamo (foto), de unde a fost eliberat in martie 2006.

×
Subiecte în articol: externe