x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Carmen Plesa    |    04 Aug 2007   •   00:00

IN TOP LA DELICTE. Nu mai puţin de 66% dintre delictele inregistrate in primele patru luni ale acestuia an in comunitatea Madrid au fost comise de imigranţi, potrivit Novopress. Cele mai multe delicte au fost comise de imigranţii ecuadorieni, urmaţi de cei romăni şi de marocani. Autorităţile madrilene au anunţat că 440 dintre imigranţi sunt cercetaţi in libertate, 92 au fost inchişi, iar 28 expulzaţi.


RAZIE. Autorităţile italiene au făcut joi dimineaţă o razie in mai multe case şi ferme din Pescara, pe care le ocupaseră abuziv imigranţii romăni, a anunţat ediţia locală La Republica. Rezidenţii din zonă au făcut mai multe plăngeri la poliţie, in care se arătau deranjaţi de prezenţa imigranţilor. Autorităţile au sigilat in nenumărate rănduri uşile şi ferestrele caselor, dar romănii au continuat să le locuiască, după ce au intrat in ele cu ajutorul funiilor sau căţărăndu-se pe ziduri. Poliţiştii spun că, pe lăngă faptul că ii deranjează pe rezidenţi, romănii işi pun viaţa in pericol, deoarece clădirile sunt şubrede şi se pot prăbuşi.


COMEDIE SOCIALĂ PREMIATĂ. "Cover boy: ultima revoluţie", o comedie socială despre prietenia dintre un imigrant romăn şi un italian sărac a primit, in Italia, premiul pentru film "Sergio Leone". Producţia a fost primită foarte bine de critici, printre altele, pentru curajul de a aborda o tematică de actualitate: imigraţia şi sărăcia in Italia. Prietenia dintre Michele şi Ioan incepe intr-o gară din Roma. Criticii au apreciat in mod deosebit şi frumuseţea cadrelor filmate la noi in ţară, in Delta Dunării.


BIBLIOTECĂ LA CASTELLON. Romănii din Castellon au de săptămăna trecută o bibliotecă romănească de peste 1.000 de cărţi. Biblioteca are sediul la Centrul Civic Roman, iar cărţile au fost aduse din ţară de deputatul PD William Brănză. Printre volume se găsesc cărţi de beletristică, bisericeşti, dar şi unele care se ocupă de legislaţie. Peste
100 de romăni au imprumutat deja cărţi de la noua bibliotecă din Castellon.


FOTO-PAHAR. Romănii din Franţa au relansat oficial seria intălnirilor lunare, informează Romanian Global News. Intălnirea de aseară, care a avut loc la Paris - Les Halles, a avut ca temă fotografia şi s-a numit chiar "Foto-pahar". Romănii care au venit la petrecere - obligatoriu cu aparatul de fotografiat - au făcut, inainte de petrecerea propriu-zisă, un maraton foto de căteva ore.

×
Subiecte în articol: diaspora