x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Aug 2007   •   00:00
ILEGAL. Un cetăţean romăn a incercat să scoată din Republica Moldova un minor in lipsa actelor necesare şi fără acordul mamei. Grănicerii moldoveni l-au reţinut pe bărbat la vama Sculeni. Dumitru D., in vărstă de 35 de ani care insoţea un minor in vărstă de 12 ani. La solicitarea grănicerilor de a prezenta documentele necesare asupra copilului, acesta a spus că nu le are. Cazul este cercetat de Comisariatul de poliţie din oraşul Bălţi. (Vitalie Călugăreanu, Chişinău)


REGULI NOI. Puşcaşilor marini li se interzice să introducă măinile in buzunare sau să consume băuturi in timp ce poartă uniforma militară sau se află in formaţie, potrivit noilor reguli de conduită adoptate de Corpul Puşcaşilor. Potrivit Mediafax, militarii au voie să poarte un singul inel pe fiecare mănă. Noul cod interzice insă dinţii de aur şi platină puşi "cu scop ornamental", precum şi orice alt tip de bijuterii dentare.


ARMAMENT.
Libia a semnat o serie de scrisori de intenţie pentru achiziţionarea de rachete antitanc şi sisteme radio de la agenţia europeană aerospaţială şi de apărare EADS, a declarat, vineri, ministrul francez al Apărării, Herve Morin, citat de Reuters şi preluat de Mediafax. Contractele de livrare nu au fost incă semnate oficial, a explicat Morin, contrazicănd afirmaţiile lansate săptămăna trecută de Tripoli, potrivit cărora documentele pentru tranzacţia de 296 de milioane
de euro au fost deja semnate.

×
Subiecte în articol: externe