x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Aug 2007   •   00:00
DEZMINŢIRE. Contractul privind vănzarea de rachete antitanc şi staţii radio militare de fabricaţie europeană către Libia nu are legătură cu eliberarea cadrelor medicale bulgare, condamnate pentru infectarea in mod deliberat cu HIV a sute de copii libieni. Afirmaţia ii aprţine lui Sif al-Islam, fiul lideurlui de la Tripoli. "Este o coincidenţă. Eliberarea a fost un act umanitar care nu poate face obiectul unui schimb", a spus el.


DE LA CHIŞINĂU LA IAŞI.
La Iaşi va fi deschis primul cabinet parlamentar al unui deputat din Republica Moldova, transmite Radio Romănia Actualităţi, citat de Rador. Iurie Roşca (foto), reprezentantul Partidului Popular Creştin-Democrat, formaţiune de opoziţie de peste Prut, a luat această decizie mizănd pe numărul mare de studenţi şi persoane din Republica Moldova aflate in această zonă a Romăniei. Roşca mizează astfel pe "o mai bună comunicare cu cetăţenii din ambele ţări, pentru rezolvarea unor probleme concrete, presante, care frămăntă cetăţenii noştri, incepănd de la cele care ţin de problemele educaţionale, de sănătate, de business, de obţinerea vizelor sau de obţinerea unor oportunităţi in activităţile de afaceri".


AMENINŢARE. Un cetăţean american convertit la Islam a postat un mesaj video pe un site islamist in care lansează ameninţări la adresa SUA, trsmite AFP. Adam Gadahn Azzam spune că interesele americane in lume sunt "ţinte legitime" pentru susţinătorii "Războiului Sfănt". Astfel de ţine sunt, după cum se arată in mesaj, centrele militare de comandă şi control de unde sunt planificate misiunile din Afganistan şi Irak. Adam Gadahn Azzam s-a stabilit in Pakistan in 1998.

×
Subiecte în articol: externe