x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Aug 2007   •   00:00
FRANŢA. "O ţară prietenă" a avertizat Franţa că riscă să fie atacată, fapt ce a dus la luarea unor măsuri adecvate in intregul teritoriu francez, dar şi in Luxemburg şi in Germania. Cinci persoane sunt pasibile de a fi cercetate, iar identităţile a patru dintre ele, de origine iraniană, au fost comunicate autorităţilor din ţările vizate. NASA. Centrul spaţial american a dat asigurări că nu a identificat probe care să susţină acuzaţiile potrivit cărora astronauţii au plecat in misiuni spaţiale in stare de ebrietate, aşa cum a dezvăluit publicaţia specializată Aviation Week.


JAPONIA
. O serie de incendii suspecte, dar lipsite de gravitate, au fost semnalate in ultimele săptămăni la centrala nucleară de la Tomari, pe insula niponă Hokkaido, focul afectănd şi un reactor aflat in construcţie. Şase incidente de acest gen au fost inregistrate pănă in prezent.


LIBIA. Seif al-Islam, fiul liderului libian Muammar Kadhafi, a recunoscut intr-un interviu acordat Al-Jazeera că infirmierele bulgare au fost torturate in timpul detenţiei timp de opt ani in Libia. El a catalogat procesul intentat cadrelor medicale drept o formă de şantaj politic, negănd că această metodă a fost iniţiată de Tripoli. El susţine că Europa a iniţiat "jocul imoral", iar Libia s-a folosit de acest caz pentru a-şi rezolva problemele pe care le avea cu Occidentul.

×
Subiecte în articol: externe