x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Aug 2007   •   00:00

BENJAMIN, ŞEF LA LIKUD. Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu a fost ales lider al partidului Likud, in urma alegerilor primare din cadrul acestei formaţiuni politice. Netanyahu, 57 de ani, a obţinut 73,2 la sută din voturi, in timp ce adversarul său de extremă-dreapta Moshe Feiglin a primit 23,4 la sută din voturi, iar moderatul Danny Danon 3,4 la sută. Rata de participare la vot a fost de 39 la sută dintre cei 95.000 de membri Likud.

GARDA, PE LiSTA NEAGRĂ. Statele Unite intenţionează să includă Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste străine, susţin oficiali de rang inalt din cadrul administraţiei americane. Includerea acestora pe lista organizaţiilor teroriste ar reprezenta o premieră deoarece SUA nu au plasat niciodată, pănă in prezent, forţele armate al unui guvern suveran pe această listă. Washingtonul consideră Iranul un sponsor activ al terorismului.

MOSCOVA NU VREA SPIONI. Serviciul Federal de Securitate rus a acuzat ieri un cetăţean britanic, prezentat drept diplomat la Talinn şi agent de informaţii pentru serviciile speciale britanice, că a incercat să recruteze un agent rus. FSB susţine că agentul de legătură britanic era cunoscut de serviciile secrete ruse pentru rolul jucat in cazul unui ofiţer din armata rusă, condamnat in 2006 la 13 ani de inchisoare pentru spionaj in favoarea Marii Britanii.

EXTREMĂ - "Garda Maghiară", motiv de ingrijorare

O mişcare de extremă dreapta, constituită in Ungaria şi intitulată "Garda Maghiară", a anunţat că se teme de o eventuală agresiune din partea Romăniei şi Slovaciei, ţări cu consistente minorităţi maghiare, după cum a declarat liderul organizaţiei, Gabor Vona, citat de Rompres. Membrii grupării poartă uniforme negre, iar declaraţiile făcute de Vona au provocat tensiuni in clasa politică de la Budapesta. Opoziţia conservatoare a propus formarea unei "Gărzi naţionale", un organism de apărare civilă, in vreme ce liberalii resping vehement această idee.

Cosa nostra - Execuţie cu amprenta mafiei

Şase italieni au fost omorăţi in vestul Germaniei, in oraşul Duisburg, intr-o manieră care trădează stilul de execuţii al mafiei din Peninsulă. Aceştia au fost omorăţi prin impuşcare, intr-un restaurant italian din oraşul german, şi experţii cred că au legături cu ramura N’Drangheta a Mafiei din partea sudică a Italiei, relatează cotidianul britanic The Times. Poliţia federală a recurs la ajutorul unui expert italian, deoarece acest stil de crime este foarte neobişnuit pentru Germania.

Anchetă - Racheta din Georgia şi experţii ruşi

In cadrul anchetei internaţionale deschise referitor la racheta care a căzut săptămăna trecută in Georgia, un grup de experţi ruşi se deplasează astăzi in fosta republică sovietică pentru informaţii legate de rachetă, informează Mediafax, citănd AFP. Georgienii acuză Rusia că ar fi la originea tirului de rachetă, in vreme ce vicepremierul rus, Serghei Ivanov a catalogat incidentul ca fiind o "inscenare" a autorităţilor de la Tbilisi.

×
Subiecte în articol: externe