x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe

Info externe

03 Apr 2008   •   00:00

Ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht, a pledat împotriva unei eventuale numiri la preşedinţia Consiliului UE a fostului premier britanic Tony Blair şi a solicitat limitarea prerogativelor oferite de această funcţie care ar urma să intre în vigoare începând cu 2009, relatează AFP.

BRUXELLES. Ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht, a pledat împotriva unei eventuale numiri la preşedinţia Consiliului UE a fostului premier britanic Tony Blair şi a solicitat limitarea prerogativelor oferite de această funcţie care ar urma să intre în vigoare începând cu 2009, relatează AFP. Deşi nu l-a nominalizat explicit pe fostul premier britanic, De Gucht a pledat în mod clar împotriva acestuia în cadrul unui discurs rostit marţi, la Lisabona.

 

 

PARIS. Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui francez, a donat unei asociaţii caritabile suma de 60.000 de euro primită ca despăgubiri din partea companiei aeriene irlandeze Ryanair, care a utilizat imaginea perechii prezidenţiale, fără permisiune, în cadrul unei campanii publicitare, potrivit AFP. La suma de 60.000 de euro donată de Bruni asociaţiei Les Restos du Coeur se adaugă alţi 60.000 de euro oferiţi de preşedintele Nicolas Sarkozy, potrivit unui comunicat din partea organizaţiei caritabile.

 

 

BUDAPESTA. Miniştrii care aparţin partidului ungar Alianţa Democraţilor Liberi (SZDSZ) au înmânat oficial cererile de demisie premieruluri Ferenc Gyurcsany, în cadrul reuniunii de miercuri a Cabinetului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Ministrul Mediului, Gabor Fodor, şi ministrul Economiei şi Transportului, Csaba Kakossy, i-au comunicat premierului că şi-au semnat cererile de demisie.

×
Subiecte în articol: externe