x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe

Info externe

09 Apr 2008   •   00:00

6.000 DE CENTRIFUGE. Iranul a început să instaleze 6.000 de noi centrifuge pentru uraniul îmbunătăţit pe care îl produce la centrala din Natanz, a anunţat la televiziune preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad. Iranul are deja în funcţiune 3.000 de centrifuge la Natanz, iar noul său anunţ sfidează solicitările SUA şi ale aliaţilor lor, care vor ca Teheranul să oprească programul nuclear, despre care spun că are drept scop producerea de arme nucleare, şi nu de energie în scopuri civile.

 

 

RELAŢIE NEPOTRIVITĂ. Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală cu o stewardesă. Fotografii  cu  Klaus (66 de ani) şi Petra Bednarova (28 de ani), în timp ce ei urcau în limuzina prezidenţială, după ce, aparent, petrecuseră noaptea într-un hotel de lux din Praga, au fost publicate de un cotidian ceh. Cu presa, preşedintele a fost de o sinceritate dezarmantă, recunoscînd că fotografiile sunt reale şi că “nu se aşteaptă să fie înţeles” şi iertat de soţia sa, cu care e căsătorit de peste 40 de ani, “pentru aşa ceva”.

 

 

FSB SE PLÎNGE. Şeful serviciilor speciale ruse, Nikolai Patruşev, a acuzat organizaţiile neguvernamentale străine că “susţin” grupurile teroriste care încearcă să “recruteze” noi membri în Rusia. Tentativele organizaţiilor teroriste de a recruta noi membri sunt deosebit de frecvente în sudul Rusiei, unde se află Cecenia şi alte republici caucaziene.

×
Subiecte în articol: externe