x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 16 octombrie 2007

Info Externe 16 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    16 Oct 2007   •   00:00

Pentru lucrările asupra teoriei de concepere a mecanismelor pieţei, trei americani au căştigat Premiul Nobel pentru economie

NOBEL. Pentru lucrările asupra teoriei de concepere a mecanismelor pieţei, trei americani au căştigat Premiul Nobel pentru economie, transmite AFP. Leonid Hurwicz, Eric Maskin şi Roger Myerson vor primi prestigioasa distincţie la data de 10 decembrie, potrivit anunţului făcut de Comitetul Nobel. Teoria pentru care au fost premiaţi "ne permite să distingem situaţiile in care pieţele funcţionează bine de cele in care pieţele funcţionează prost", a precizat Academia regală suedeză. Anul trecut, premiul Nobel pentru economie i-a revenit tot unui american, Edmund Phelps, pentru cercetările sale in domeniul politicilor macroeconomice.

CENTRE CULTURALE. Institutul Cultural Romăn (ICR) din Bucureşti ar putea avea centre la Kiev, in Ucraina (cu o filială la Cernăuţi,) şi la Chişinău, in Republica Moldova, potrivit unui proiect de Hotărăre a Guvernului, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). In nota fundamentală a proiectului se arată că infiinţarea unui institutul cultural la Kiev "permite, pe lăngă o mai bună difuzare a valorilor culturale romăneşti in mediile ucrainene, şi configurarea unui spaţiu de comunicare directă cu comunitatea romănească compactă din zona Cernăuţiului, prin deschiderea in acest oraş a unei filiale a ICR Kiev". Totodată, infiinţarea Institutului Eminescu la Chişinău va favoriza "creşterea schimburilor de produse şi de activităţi culturale", se arată in proiect.

×
Subiecte în articol: externe