x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 18 septembrie 2007

Info Externe 18 septembrie 2007

de Jurnalul National    |    18 Sep 2007   •   00:00

Propunerile pentru numirea noilor ambasadori romăni in Kazahstan şi Bosnia şi Herţegovina au fost avizate de premierul romăn, ele fiind trimise spre aprobare Preşedinţiei, informează MAE.

PE MASA PEŞEDINTELUI. Propunerile pentru numirea noilor ambasadori romăni in Kazahstan şi Bosnia şi Herţegovina au fost avizate de premierul romăn, ele fiind trimise spre aprobare Preşedinţiei, informează MAE. Surse diplomatice citate de Mediafax susţin că ar exista acordul de principiu al şefului statului pentru aceste numiri. Romănia este reprezentată in Kazahstan de ambasadorul Vasile Soare, iar in Bosnia şi Herţegovina de insărcinatul cu afaceri Adrian Lărgeanu.

CUTIILE NEGRE. Cele două cutii negre ale avionului de linie care s-a prăbuşit cu 130 de persoane la bord duminică pe aeroportul din insula thailandeză Phuket au fost recuperate, a declarat preşedintele companiei One-Two-Go. Primele informaţii ar putea fi obţinute in decurs de şapte zile. Cel mai recent bilanţ indică 89 de morţi şi 41 de supravieţuitori, din care 15 thailandezi şi 26 de cetăţeni străini.

COSTAS, GRECUL. Partidul conservator Noua Democraţie al premierului Costas Karamanlis a căştigat la limită alegerile generale din Grecia, păstrănd o majoritate infimă in faţa Partidului Socialist (Pasok) condus de Giorgios Papandreou. După numărarea a 99,99% din voturi, conservatorii au obţinut 152 de locuri in Parlament, din totalul de 300. După ce a pierdut a doua oară in ultimii patru ani in faţa conservatorilor, Papandreou riscă să piardă şi funcţia de preşedinte al Pasok.

×
Subiecte în articol: externe