x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 30 octombrie 2007

Info Externe 30 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    30 Oct 2007   •   00:00

Construcţia unei conducte de transport de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europea este irealizabilă fără tranzitarea Rusiei

AUSTRIA. Zidari, zugravi, dulgheri, faianţari, sticlari, potcovari - sunt numai o parte dintre cele 50 de meserii in care romănii vor putea lucra, de la 1 ianuarie 2008, in Austria, a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), citată de Mediafax. Piaţa austriacă a muncii se va deschide insă numai pentru romănii calificaţi, cei necalificaţi vor trebui să aştepte, probabil, pănă in 2011. Austriecii caută muncitori şi pentru alimentaţia publică - măcelari, bucătari. (C.P.)

NABUCCO. Construcţia unei conducte de transport de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europea este irealizabilă fără tranzitarea Rusiei, a declarat ieri secretarul general al Secretariatului Cartei Europene pentru Energie, Andre Mernier, citat de RIA Novosti. Conducta Nabucco, al cărui cost de construcţie este evaluat la şase miliarde de dolari, va transporta gaze din Asia Centrală către Europa, tranzitănd Turcia, Bulgaria, Romănia, Ungaria şi Austria. Lucrările de construcţie ar trebui să inceapă in 2009.

ARGENTINA. Prima doamnă a Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a fost aleasă preşedintele ţării. După numărarea a 50% dintre buletinele de vot, senatorul Cristina Fernandez, in vărstă de 54 de ani, a obţinut 43,71% din sufragii, faţă de Elisa Carrio, votată de doar 21,32% din electoratul argentinian. Fostul ministru al Economiei Roberto Lavagna, destituit in 2005, a ocupat a treia poziţie, cu 18,62% din voturi.

×
Subiecte în articol: externe