x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova,convocat la ministerul de externe

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova,convocat la ministerul de externe

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   20:15
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova,convocat la ministerul de externe
Sursa foto: Hepta

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost convocat marți la ministerul rus de externe, fiind informat că discuțiile vor viza informațiile „privind intenția Republicii Moldova de a găzdui avioane F-16 pentru Ucraina”, transmite Ministerul de Externe de la Chișinău.

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost convocat, pentru astăzi după-amiază, la ministerul rus de externe, fiind informat că discuțiile vor viza ”, a transmis, printr-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

În acest context, MAE de la Chișinău constată „cu regret”, că ministerul de externe rus se informeză din știrile false din mediul online.

Ministerul precizează că Republica Moldova nu găzduiește și nu va găzdui arme și echipament militar, inclusiv avioane destinate Ucrainei.

„Republica Moldova este un stat neutru și instituțiile ei vor respecta în continuare principiul neutralității. În acest cotext, MAE reamintește că singura țară care menține ilegal trupe și muniții pe teritoriul Republicii Moldova, fără acordul autorităților, este Federația Rusă. Republica Moldova este un stat democratic cu mecanism decizional transparent. Astfel, toate deciziile autoritiăților Republicii Moldova sunt reflectate și anticipate pe resursele sale oficiale, prin urmare recomandăm ministerului de externe rus să se informeze despre Moldova din surse oficiale”, se arată în comunicat.

MAE își exprimă regretul față de această dezinformare și solicită ministerului de externe de la Moscova să nu promoveze falsuri despre Republica Moldova.

(sursa: Mediafax)

×