x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire cu miză uriașă pentru întreaga planetă. Biden către Xi Jinping: Noi doi trebuie să ne înțelegem clar, de la lider la lider

Întâlnire cu miză uriașă pentru întreaga planetă. Biden către Xi Jinping: Noi doi trebuie să ne înțelegem clar, de la lider la lider

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   23:21
Întâlnire cu miză uriașă pentru întreaga planetă. Biden către Xi Jinping: Noi doi trebuie să ne înțelegem clar, de la lider la lider
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden a declarat că este esențial ca el și omologul său chinez Xi Jinping să aibă o înțelegere sinceră unul față de celălalt, în timp ce încep un summit cu miză mare în California, scrie CNN.

„Cred că este primordial ca noi doi să ne înțelegem clar, de la lider la lider, fără concepții greșite sau erori de comunicare”, i-a spus Biden lui Xi la începutul summitului.

Biden a declarat că competiția dintre SUA și China nu poate înclina spre conflict și a adăugat că întâlnirile sale anterioare cu Xi au fost „sincere, directe și utile”.

„Ca întotdeauna, nu există un substitut pentru discuțiile față în față. Întotdeauna am considerat că discuțiile noastre au fost directe și sincere”, a spus Biden.

Biden a declarat că liderii au avut o responsabilitate față de populațiile lor de a lucra împreună, inclusiv în ceea ce privește problemele legate de schimbările climatice, combaterea traficului de narcotice și abordarea inteligenței artificiale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: biden xi jinping