x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire Obama-Erdogan duminică, în China, în marja reuniunii G20

Întâlnire Obama-Erdogan duminică, în China, în marja reuniunii G20

29 Aug 2016   •   23:15
Întâlnire Obama-Erdogan duminică, în China, în marja reuniunii G20
Sursa foto: Erdogan si Obama (d) / FOTO: radu-tudor.ro

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni duminică, în China, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, pentru a discuta despre evoluţiile de după tentativa de lovitură de stat din Turcia şi despre situaţia din Siria, a anunţat luni Casa Albă, relatează AFP şi Reuters.

Preşedintele Obama vrea să discute despre recentul puci eşuat din Turcia "precum şi despre campania noastră împotriva Stat Islamic şi eforturile noastre de a promova stabilitatea în Siria şi de a răspunde crizei refugiaţilor", a declarat presei adjunctul consilierului preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Ben Rhodes.

În acelaşi timp, Departamentul de Stat al SUA a anunţat luni că îşi menţine avertismentul pentru cetăţenii americani privind o ameninţare teroristă sporită în Turcia şi recomandarea de a nu călători în sud-estul ţării, relatează Reuters.

Departamentul a mai precizat că a extins perioada de "plecări voluntare" pentru membrii familiilor personalului de la ambasada din Ankara şi de la consulatul general din Istanbul până la 23 septembrie, ceea ce înseamnă că toţi cei doresc să părăsească Turcia vor continua să aibă la dispoziţie zboruri gratuite.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: obama erdogan turcia sua g20 reuniune