x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnirea titanilor: Xi Jinping, în vizită la Vladimir Putin

Întâlnirea titanilor: Xi Jinping, în vizită la Vladimir Putin

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   10:50
Întâlnirea titanilor: Xi Jinping, în vizită la Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta

Preşedintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia în perioada 20-22 martie pentru o vizită de stat, în urma unei invitaţii lansate de preşedintele Vladimir Putin, au anunţat, astăzi, Kremlinul şi Ministerul chinez al Afacerilor Externe, informează Reuters şi AFP.

Cei doi lideri vor aborda pe parcursul discuţiilor chestiunea dezvoltării în continuare a relaţiilor de parteneriat extins şi cooperare strategică între cele două ţări, a precizat Kremlinul, care a mai menţionat că vor fi semnate cu acest prilej "un număr de documente bilaterale importante".

China şi Rusia au încheiat un parteneriat "nelimitat" în februarie 2022, când Vladimir Putin s-a aflat în vizită la Beijing pentru deschiderea Jocurilor olimpice de iarnă, cu doar câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ulterior, cele două părţi au continuat să-şi reafirme forţa relaţiilor, comerţul între Rusia şi China luând avânt după invazie şi China fiind principalul cumpărător de petrol rus, o sursă-cheie de venituri pentru Moscova.

Vizita de săptămâna viitoare survine în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, efort privit cu scepticism în Occident, dat fiind sprijinul diplomatic al Beijingului faţă de Rusia, mai notează Reuters.

×
Subiecte în articol: xi jinping Vladimir Putin