x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interceptările telefonice erau discutate în şedinţele de sumar din redacţia News of The World

Interceptările telefonice erau discutate în şedinţele de sumar din redacţia News of The World

17 Aug 2011   •   07:23
Interceptările telefonice erau discutate în şedinţele de sumar din redacţia News of The World

Este dezvaluirea socanta facuta de un fost angajat, care a explicat intr-o scrisoare cum aceste practici ilegale erau cunoscute inclusiv de conducere. Marturia i-a determinat pe parlamentarii britanici sa ia in considerare o noua audiere a lui James Murdoch.

Cel care a pus paie pe foc in scandalul News of the World este Clive Goodman, un fost corespondent al publicatiei pentru Casa Regala. Intr-o scrisoare adresata conducerii tabloidului in urma cu patru ani, dupa ce a fost concediat, Goodman afirma ca interceptarile erau un subiect deschis in redactie.

Goodman, care a fost si arestat in 2007, din cauza acestor practici ilegale, sustine ca interceptarile au devenit subiect tabu odata cu sosirea ca editor a lui Andy Coulson, cel care ulterior a devenit consilierul premierului David Cameron. Conform Daily Mail, in urma acestor dezvaluiri, parlamentarii britanici doresc o noua serie de audieri.

James Murdoch conduce divizia News Corp pentru Europa si Asia, fiind direct implicat in activitatea tabloidului News of the World, inchis din cauza scandalului interceptarilor. Audiat luna trecuta, alaturi de tatal sau, magnatul media Rupert Murdoch, James a declarat in fata comisiei de Cultura a Parlamentului de la Londra ca nu a stiut de interceptarile telefonice pana la arestarea lui Clive Goodman si a crezut ca, in urma acestui incident, practica nu a mai fost folosita.

×