x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul turc de externe cere intervenţia comunităţii internaţionale în Siria

Ministrul turc de externe cere intervenţia comunităţii internaţionale în Siria

22 Aug 2013   •   13:54
Ministrul turc de externe cere intervenţia comunităţii internaţionale în Siria

Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, a cerut joi la Berlin intervenţia comunităţii internaţionale în Siria, apreciind că "linia roşie a fost încălcată de mult timp" în această ţară, informează agerpres.ro.

"Cerem comunităţii internaţionale să intervină cât mai curând posibil în această situaţie în care linia roşie a fost încălcată de mult timp", a declarat ministrul turc la Berlin, după discuţii purtate cu omologul său german Guido Westerwelle.

"Multe linii roşii au fost încălcate deja", a afirmat Ahmet Davutoglu, în contextul în care opoziţia siriană a acuzat miercuri regimul lui Bashar al-Assad că a ucis 1.300 de persoane într-un atac chimic lansat în apropiere de Damasc.

"Suntem preocupaţi de informaţiile privind folosirea de gaz toxic în apropiere de Damasc", a declarat la rândul său ministrul de externe german, care a cerut "clarificarea" promptă a acestor informaţii şi ca experţii ONU în arme chimice să primească neîntârziat acces pentru a "verifica aceste acuzaţii".

O echipă de experţi ONU se află de duminică în Siria pentru a afla dacă au fost folosite arme chimice la Khan al-Assal (în apropiere de Alep), Ataybé (în apropiere de Damasc) şi la Homs (centru). 

×
Subiecte în articol: siria conflict sira ahmet davutoglu