x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tovarăși la cataramă. Întors din Rusia, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping

Tovarăși la cataramă. Întors din Rusia, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping

de Redacția Jurnalul    |    24 Sep 2023   •   21:00
Tovarăși la cataramă. Întors din Rusia, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping

Prospăt întors după o vizită în Rusia unde a discutat şi a cinat cu Vladimir Putin, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să promoveze relaţiile de cooperare cu China într-o scrisoare adresată preşedintelui Xi Jinping, a relatat duminică presa de stat nord-coreeană KCNA.

Scrisoarea a fost un răspuns la felicitările trimise de Xi pentru aniversarea fondării Nordului în această lună, în care preşedintele chinez şi-a exprimat dorinţa de a consolida comunicarea strategică şi cooperarea la nivel de lucru.

"Cred că relaţiile de prietenie şi cooperare dintre RPDC şi China se vor dezvolta în mod constant în conformitate cu cerinţele noii ere şi cu dorinţa celor două popoare în viitor", a spus Kim în scrisoarea trimisă.

Scrisoare vine şi după o vizită comună a unui delegaţii chineze şi ruse în Coreea în luna iulie. Atunci Kim Jong Un i-a dus pe înalţii oficiali chinezi şi ruşi la o paradă şi o expoziţie de arme.

Totuşi, Xi Jinping, a declarat, sâmbătă, ca se gândeşte serios să meargă în vizită în Coreea de Sud în sprijinul unui efort de a promova pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană, în ciuda faptului că regimul chinez este cel mai mare susţinător al celui de la Phenian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un Xi Jinping