x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inuman: Doi copii, captivi într-un apartament din Praga încă de la naştere

Inuman: Doi copii, captivi într-un apartament din Praga încă de la naştere

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2011   •   15:05

Politia ceha a anuntat marti ca a deschis o ancheta privind cazul a doi copii tinuti inchisi inca de la nastere de catre parintii lor, intr-un apartamentul din centrul capitalei Praga, relateaza AFP.

Potrivit presei cehe, este vorba despre un baietel de trei ani si de o fetita de un an si jumatate. "Parintii au informat politia ca micutii s-au nascut la domiciliu, fara nicio asistenta medicale si ca nu au nici macar certificate de nastere', a declarat purtatorul de cuvant al politiei pragheze.

"Politistii au descoperit ca acesti copii nu au parasit niciodata apartamentul, nu au fost vazuti de catre niciun medic si nu au primit ingrijiri medicale sau n-au fost vaccinati', a adaugat acesta, precizand ca in acest moment cei doi copii se afla in plasament la o familie.

Potrivit unui pediatru citat de cotidianul ceh Dnes, copiii sunt in stare buna de sanatate, dar "perturbati din punct de vedere psihologic'. "Se pare ca nu aveau jucarii acasa, ca nu au purtat niciodata pantofi si nici n-au folosit paturi', a declarat pentru Dnes pediatrul Frantisek Schneiberg.

Potrivit Dnes, parintii, ambii in varsta de 36 de ani, au afirmat ca "si-au protejat in acest fel de lumea rea din exterior'. Intre timp, cei doi si-au pierdut orice interes fata de progeniturile lor, dupa ce o alta persoana le-a atins, asa cum li se intampla anumitor specii de mamifere.'Parintii au fost retinuti pentru abuzuri comise asupra copiilor, delict care este pasibil de 12 ani de inchisoare. Ei se afla in arest preventiv', a declarat seful politiei.

×
Subiecte în articol: copii cehia captivitate