x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații și caniculă în China. Ploi abundente și temperaturi ridicate în mai multe regiuni

Inundații și caniculă în China. Ploi abundente și temperaturi ridicate în mai multe regiuni

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2024   •   13:40
Inundații și caniculă în China. Ploi abundente și temperaturi ridicate în mai multe regiuni

Centrul Național de Meteorologie al Chinei a emis, duminică, o alertă de caniculă deoarece mai multe regiuni din țară se confruntă cu temperaturi ridicate. În paralel, mai multe provincii din sud au emis avertismente de inundații din cauza ploilor abundente.

Temperaturi ridicate au fost înregistrate în nordul Chinei și în regiunile dintre râurile Galben și râul Huaihe. Meteorologii prognozează duminică temperaturi maxime de 37-39 de grade Celsius în părți din Xinjiang, Mongolia Interioară și Henan, potrivit Reuters.

În paralel, în alte zone din China sunt inundații. Ploile abundente au afectat sud-estul provinciei Fujian în ultimele șapte zile și meteorologii anunță că precipitațiile nu se opresc încă. Apa din mai multe râuri a depășit nivelul de avertizare.

Autoritățile au eliberat apa din mai multe baraje pentru a evita producerea unor catastrofe, a anunțat televiziunea CCTV din China.

Autoritățile din regiunea Guangxi au declarat că nivelul apei pe râurile locale a „crescut vertiginos” și un student a fost ucis în inundațiile din orașul Guilin.

×
Subiecte în articol: inundatii canicula China