x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații în Marea Britanie. Cel puțin 1.000 de case au fost afectate

Inundații în Marea Britanie. Cel puțin 1.000 de case au fost afectate

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   22:45
Inundații în Marea Britanie. Cel puțin 1.000 de case au fost afectate

Râurile importante din Marea Britanie au depășit vineri limitele de inundație din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. Autoritățile au emis peste 300 de avertismente de inundații și anunță că aproximativ 1.000 de case au suferit deja pagube, potrivit Reuters.

Mai multe furtuni au avut loc în ultimele săptămâni în Marea Britanie. Acestea au dat peste cap transporturile, inclusiv legăturile feroviare cu Franța prin Canalul Mânecii. Ultima furtună, cea de joi, a provocat inundații în mai multe regiuni din Anglia și Țara Galilor deoarece terenul este îmbibat cu apă, iar râurile sunt crescute.

Râul Trent din centrul Angliei a provocat inundații determinând autoritățile locală să declare un „incident major”. Serviciul de pompieri din Londra a intervenit joi seara pentru a evacua 50 de persoane, după ce un canal din estul capitalei s-a revărsat.

Aproximativ 1.000 de case au fost inundate până în prezent. Compania Great Western Railways a declarat că a suspendat mai multe curse din sudul țării. De asemenea, au fost închise numeroase drumuri din zonele afectate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inundatii case Marea Britanie