x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii în Bulgaria şi Serbia, în urma ploilor torenţiale

Inundaţii în Bulgaria şi Serbia, în urma ploilor torenţiale

16 Mai 2010   •   00:00
Inundaţii în Bulgaria şi Serbia, în urma ploilor torenţiale
Sursa foto: Sofia Photo Agency/novinite.com

Ploile puternice înregistrate sâmbătă în sud-vestul Bulgariei au inundat case şi drumuri şi au distrus poduri, în timp ce în sudul Serbiei trei persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor, relatează site-ul Novinite.com.

Străzi, case şi hoteluri din sud-vestul Bulgariei au fost inundate după ploile torenţiale înregistrate în regiune sâmbătă. Rafalele puternice de vânt din timpul nopţii au rupt crengi de copaci, au avariat sistemul de canalizare şi au colmatat puţurile.

Accesul în mai multe sate din districtul Blagoevgrad a fost blocat în urma ploilor torenţiale, mai multe poduri fiind distruse şi drumuri blocate. Până în prezent nu au fost semnalate pene de electricitate.

Potrivit previziunilor, ploile vor continua şi în zilele următoare, iar temperaturile vor scădea cu 5-6 grade Celsius.

De asemenea, sudul Serbiei a fost afectat sâmbătă de ploi abundente, trei persoane fiind date dispărute în urma inundaţiilor, relatează site-ul B92, citat de Novinite.com.

Serviciile de intervenţie au salvat o persoană afectată de inundaţii, însă trei nu au fost găsite, au declarat autorităţile locale din municipalitatea Târgovişte, la 350 de kilometri sud de Belgrad.

Unităţi de pompieri din alte oraşe au fost trimise în zonă să ajute la evacuarea caselor puse în pericol de râurile Pcinja, Kozidolka şi Lesenicka Reka.

Furtunile au afectat şi alte părţi din Serbia, inclusiv capitala Belgrad, unde mai multe străzi au fost blocate de obiectele aduse de ape.

×
Subiecte în articol: externe