x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii în Myanmar: Cel puţin cinci morţi şi zeci de mii de strămutaţi

Inundaţii în Myanmar: Cel puţin cinci morţi şi zeci de mii de strămutaţi

29 Iul 2018   •   15:13
Inundaţii în Myanmar: Cel puţin cinci morţi şi zeci de mii de strămutaţi

Cel puţin cinci persoane au murit şi zeci de mii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în regiunea Mekong din Myanmar din cauza inundaţiilor, în timp ce ploile continuă să se abată asupra ţării, a declarat duminică un oficial guvernamental citat de agenţia vietnameză de presă VNA. 

 

Mai mult de 54.000 de persoane sunt strămutate din cauza inundaţiilor în întreaga ţară, a declarat oficialul din cadrul Ministerului Sănătăţii Sociale din Myanmar. 

Se estimează că aproximativ 100.000 au fost afectate de inundaţii. Zone întinse de terenuri agricole sunt complet acoperite de apele noroioase. 

Ordine de evacuare au fost emise în mai multe zone, în timp ce 163 de tabere au fost înfiinţate pentru persoanele strămutate din sudul, estul şi centrul ţării. 

Myanmarul este lovit de inundaţii grave în fiecare an, iar oamenii de ştiinţă din domeniul climatic au plasat-o în 2015 în topul unei liste globale de naţiuni afectate cel mai mult de condiţiile meteorologice extreme. 

Anul acesta, mai mult de 100 de persoane au murit în urma inundaţiilor care, de asemenea, au deplasat sute de mii în toată ţara. 

Cel mai grav dezastru natural din Myanmar din ultima vreme a fost ciclonul Nargis, care a lovit marile întinderi ale ţărmului ţării, lăsând cel puţin 138.000 de morţi sau dispăruţi în mai 2008. AGERPRES

×