x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casele nigerienilor, invadate de hipopotami și crocodili, ca urmare a unor inundații catastrofale

Casele nigerienilor, invadate de hipopotami și crocodili, ca urmare a unor inundații catastrofale

03 Oct 2012   •   17:51
Casele nigerienilor, invadate de hipopotami și crocodili, ca urmare a unor inundații catastrofale

Animale sălbatice, printre care crocodili, șerpi sau hipopotami s-au refugiat în casele nigerienilor, după ce această țară a fost lovită de inundații catastrofale, care au dus la moartea a sute de oameni și la evacuarea a sute de mii.

Animalele au fost luate de viituri și s-au refugiat în casele întâlnite în cale, spun autoritățile nigeriene, care le-au recomandat sinistraților să mai aștepte până să se întoarcă în casele lor, pentru a nu fi atacați de animalele sălbatice.

"Azi dimineață m-am întors acasă. Este încă inundată, apa îmi ajunge până la brâu. În plus, aveam și un hipopotam înăuntru”, a declarat Wuese Jirake, un locuitor din provincia Benue, pentru BBC.

Acesta spune că a reclamat situația la autorități și așteaptă o soluție.

"Sper ca hipopotamul să se plictisească și să plece din casa mea. Sau dacă există altă posibilitate, atunci autoritățile să o pună în aplicare. Eu nu am ce să fac”, a mai spus bărbatul.

Situații similare au fost semnalate și în orașele Makurdi, Agatu, Logo și Adoka.

Directorul Agenției Naționale pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență din Nigeria, Abdussalam Muhammad, spune că reîntoarcerea sinistraților în casele lor este riscantă, în acest moment.

"În prezent există crocodili, șerpi și alte animale periculoase care s-au refugiat în casele oamenilor, după ce au fost luate de viituri. Dacă oamenii se întorc, se expun unor mari riscuri”, a declarat oficialul, adăugând că sinistraților li se recomandă să aștepte instrucțiuni de la autorități.

×