x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații și alunecări de teren în Nepal. 22 de oameni au murit

Inundații și alunecări de teren în Nepal. 22 de oameni au murit

18 Sep 2022   •   13:30
Inundații și alunecări de teren în Nepal. 22 de oameni au murit

Salvatorii din Nepal au întervenit în timpul ploilor torențiale pentru a scoate cadavrele din casele dărâmate de o alunecare de teren. 22 de oameni au murit și 10 au fost răniți, au anunțat duminică autoritățile.

Inundațiile rapide și alunecările de teren sunt evenimente obișnuite în terenul muntos al națiunii himalayene, în special în timpul ploilor musonice din perioada iunie-septembrie.

Cel puțin 70 de persoane au fost ucise și 13 au fost date dispărute în întreaga țară în urma inundațiilor bruște și a alunecărilor de teren din acest an, potrivit datelor oficiale.

Ultima calamitate s-a produs în districtul Achham, la aproximativ 450 kilometri vest de capitala Kathmandu. Voluntarii, poliția și salvatorii militari căută persoanele dispărute. În districtul învecinat Kailali, autoritățile au recuperat cadavrul unui pescar care fusese luat de apele revărsate ale râului Geta.

Yagya Raj Joshi, un oficial din Kailali, a declarat că aproximativ 1.500 de persoane s-au adăpostit în clădiri publice. Numeroase ferme au fost inundate de ape și un pod suspendat a fost distrus.

×
Subiecte în articol: nepal