x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil agățat timp de opt ore de creanga unui copac. Cum a fost salvat de inundații

Copil agățat timp de opt ore de creanga unui copac. Cum a fost salvat de inundații

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2023   •   18:02
Copil agățat timp de opt ore de creanga unui copac. Cum a fost salvat de inundații

Un copil a stat agățat de un copac timp de cel puțin opt ore pentru a scăpa de inundații, în Spania. Se afla într-o mașină cu părinții și sora sa pentru a scăpa de ploaia torențială, când mașina a fost luată de apă.

La sfârșitul săptămânii trecute, Spania a fost devastată de furtuni puternice care au provocat numeroase pagube populației, atât în zonele urbane, cât și în cele rurale.

Potrivit cotidianului El Pais, în regiunea Aldea Del Fresno, salvatorii au găsit un băiat de 10 ani care se agățase de creanga unui copac pentru a evita înecul.

Cazul a fost confirmat de Isabelle Diaz Ayuso, președinta regiunii Madrid, care a povestit ziarului cum „bietul băiat și-a petrecut noaptea cocoțat într-un copac”.

Copilul, pe nume Ethan, se afla în vacanță cu familia sa în a doua lor casă din regiunea Aldea Del Fresno. În momentul în care ploile au devenit extrem de puternice, pentru a scăpa, părinții săi au încercat să fugă cu o mașină, însă autoturismul a căzut în râul Alberche. Curentul s-a dovedit a fi prea puternic și a luat cu el vehiculul cu cei patru ocupanți.

Scos din mașină, copilul a fost purtat de valuri pe o distanță de trei kilometri, înainte de a se agăța de creanga unui copac înalt de șapte metri.

Abia a doua zi dimineață, auzind strigătele de ajutor ale băiețelului, locuitorii au chemat poliția în ajutor.

Potrivit polițistului care l-a găsit, băiatul era agățat doar de o creangă: „Se agăța de viață, nu știu cum a putut rezista”.

Aflat în hipotermie, copilul a fost dus la spital și se află acum în afara oricărui pericol.

Mama și sora sa au fost salvate cu puțin timp înainte. Tatăl copilului este dat dispărut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundaţii Spania