x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iohannis îi mulţumeşte lui Netanyahu pentru sprijinul Israelului în urma incendiului din Colectiv

Iohannis îi mulţumeşte lui Netanyahu pentru sprijinul Israelului în urma incendiului din Colectiv

07 Mar 2016   •   13:59
Iohannis îi mulţumeşte lui Netanyahu pentru sprijinul Israelului în urma incendiului din Colectiv

  Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, luni, premierului Benjamin Netanyahu pentru sprijinul Israelului în urma incendiului din Clubul Colectiv.

”Mulţumesc cu această ocazie Israelului pentru sprijinul acordat în urma tragicului eveniment petrecut în Clubul Colectiv din Bucureşti, în noiembrie 2015. Mai multe spitale din Israel s-au oferit atunci să preia răniţi sau să trimită doctori şi multe persoane s-au implicat. Vă mulţumim încă o dată pentru această deosebită manifestare de solidaritate şi apreciem acest tip de implicare”, i-a spus preşedintele Iohannis premierului Netanyahu, în declaraţia de presă susţinută alături de acesta în cursul vizitei în Israel.

Preşedintele Iohannis se află într-o vizită de stat în Israel. Şeful statului român a avut, luni la prânz, o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Pe 30 octombrie 2015, a izbucnit un incendiu în clubul Colectiv din Sectorul 4 al Capitalei, în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”.

În urma incendiului, şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 36 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

Unii dintre cei răniţi în incendiu au fost transferaţi în mai multe spitale din afara ţării, inclusiv în Israel. Medici israelieni au venit la Bucureşti pentru a-i ajuta pe colegii români şi pentru a prelua răniţi.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis