x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iordania nu crede că Israelul poate distruge Hamas

Iordania nu crede că Israelul poate distruge Hamas

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   17:20
Iordania nu crede că Israelul poate distruge Hamas
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Externe al Iordaniei și-a exprimat sâmbătă îndoiala că Israelul își poate atinge obiectivul de a distruge Hamas prin bombardamentele intense și invazia din Fâșia Gaza, dominată de mult timp de mișcarea islamistă palestiniană, scrie Reuters.

Israelul spune că vrea să anihileze Hamas. Sunt o mulțime de militari aici, dar nu înțeleg cum poate fi realizat acest obiectiv”, a declarat Ayman Safadi la conferința anuală de securitate IISS Manama Dialogue din Bahrain.

Israelul a jurat să elimine Hamas după atacurile din 7 octombrie în comunitățile israeliene. Israelul a bombardat o mare parte din orașul Gaza, în timp ce a supus nordul enclavei și a trecut la intensificarea atacurilor împotriva Hamas în sud. Majoritatea morților de ambele părți - 1.200 de israelieni în atacul Hamas și peste 12.000 în Gaza - au fost civili.

La conferință, Arabia Saudită, o putere regională, a cerut o încetare imediată a focului între Israel și Hamas. „Vedem cum mor civili în fiecare zi. Și trebuie să punem capăt acestei situații astăzi, nu mâine”, a declarat ministrul saudit de externe, prințul Faisal bin Farhan.

Israelul a exclus orice încetare a focului înainte ca cei 240 de ostatici luați de Hamas la 7 octombrie să fie eliberați. Hamas a promis o luptă lungă și susținută împotriva Israelului.

Brett McGurk, consilierul principal al președintelui american Joe Biden pentru Orientul Mijlociu, a declarat la conferința de la Manama că eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas va duce la o creștere a livrărilor de ajutor umanitar și la o pauză semnificativă în luptele din Gaza.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel hamas iordania