x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipoteci pe 50 de ani, transmise între generații, pentru oprirea crizei imobiliare

Ipoteci pe 50 de ani, transmise între generații, pentru oprirea crizei imobiliare

03 Iul 2022   •   18:10
Ipoteci pe 50 de ani, transmise între generații, pentru oprirea crizei imobiliare

Guvernul Marii Britanii ia în considerare ipoteci pe 50 de ani, care ar putea trece din generație în generație, pentru a pune capăt crizei imobiliare, potrivit Sky News.

Proprietarii de locuințe ar putea contracta în curând credite ipotecare pe o perioadă de 50 de ani, care să fie transmise copiilor lor după decesul părinților, conform noilor planuri luate în considerare de guvernul Marii Britanii.

Acordurile de creditare de tip japonez ar putea permite oamenilor să cumpere o locuință fără a se aștepta să plătească ratele de rambursare a creditului ipotecar pe parcursul vieții.

În schimb, proprietatea și datoriile restante ar fi transmise copiilor lor.

Întrebat despre acest sistem, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că ia în considerare „cu siguranță” ipotecile între generații.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt.

Ideea a fost lansată în cadrul guvernului, deoarece ar putea permite oamenilor să cumpere o casă mai mare decât și-ar putea permite altfel.

 

(sursa: Mediafax)

×