x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irak - Premierul Nuri Al-Maliki câştigă teren printre şiiţi

Irak - Premierul Nuri Al-Maliki câştigă teren printre şiiţi

02 Feb 2009   •   00:00
Irak - Premierul Nuri Al-Maliki câştigă teren printre şiiţi

Irakienii au fost chemaţi la urne pentru a alege din cei 14.431 de candidaţi 440 de politicieni care să facă parte din consiliile provinciale, organisme care-i numesc pe guvernatori şi finanţează reconstrucţia.



A fost un test în care aleşii actuali au trebuit să răspundă în faţa electoratului, comenta ieri presa locală. Milioane de irakieni au votat pentru stabilitatea ţării după ani de violenţe.

Deşi autorităţile au anunţat că este posibil ca rezultatele alegerilor să nu fie cunoscute în următoarele săptămâni, în unele provincii ele au fost deja făcute publice. Electorii din şase provincii şiite şi din Bagdad au votat la sfârşitul săptămânii trecute lista propusă de coaliţia premierului Nuri al-Maliki.

Potrivit agenţiilor de presă, în timpul scrutinului la care prezenţa naţională la vot a fost de aproximativ 60%, politicienii ale căror mandate se află acum la final au fost sancţionaţi dur pentru modul în care au
gestionat provinciile. Alegătorii le-au reproşat vechilor aleşi incapacitatea de a furniza serviciile de bază şi de a lupta împotriva şomajului.

×
Subiecte în articol: externe