x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irak - Reducere progresiva

Irak - Reducere progresiva

de Anca Aldea    |    13 Iun 2006   •   00:00
Irak - Reducere progresiva

Statele Unite iau in calcul reducerea progresiva a numarului militarilor straini membri ai coalitiei multinationale din Irak. Anuntul a fost facut de comandantul Fortei multinationale din Irak, generalul american George Casey, care a precizat ca masura care i-ar viza pe cei 130.000 de militari ar putea fi pusa in practica "in cursul lunilor urmatoare".

Sigur, decizia depinde de performantele fortelor de securitate irakiene si de progresele guvernului de la Bagdad. Recenta numire, la Bagdad, a ultimilor doi ministri din Cabinetul irakian - al Apararii si de Interne - este aprecita la Washington, dezvaluie generalul. El s-a declarat increzator dupa anuntul premierului Nuri al-Maliki si i-a catalogat pe cei doi noi ministri ca fiind "agresivi si energici", capabili sa combata violentele.

STRATEGIE. Cuvintele de lauda ale ofiterului american la adresa eforturilor politice ale Guvernului irakian sunt sustinute la Casa Alba. Mai ales acum, cand Cabinetul irakian s-a intregit, dupa saptamani bune de negocieri, chiar in ziua in care premierul irakian a anuntat uciderea de catre americani a celui mai de temut terorist din Irak, Abu Musam al-Zarqawi. Presedintele George W. Bush era asteptat ieri la Camp David cu prezentarea unei evaluari legate de evolutia fortelor multinationale din Irak.

×
Subiecte în articol: externe