x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Cei trei americani sunt acuzaţi de spionaj

Iran: Cei trei americani sunt acuzaţi de spionaj

09 Aug 2009   •   00:00

Majlis (parlamentul iranian) va lua în discuţie cazul celor trei cetăţeni americani de origine evreiască arestaţi recent pentru pătrunderea ilegală pe teritoriul Iranului, relatează PressTV. Dezbaterea va avea loc în cursul zilei astăzi, cu ocazia şedinţei săptămânale a Comisiei pentru securitate naţională şi afaceri externe a Majlis.



Potrivit guvernatorului adjunct pentru probleme politice şi de securitate din Kurdistanul irakian, cei trei cetăţeni americani călătoreau în regiune cu vize siriene şi irakiene, iar colonelul Anwat Haj Omar, ofiţer de poliţie în oraşul Halabja din nordul Irakului, i-a acuzat pe cetăţenii americani că ar avea legături cu CIA. "Aceste trei persoane erau agenţi care lucrau pentru CIA şi au fost arestaţi lângă localitatea Ahmed Awa", a declarat colonelul irakan.

În prealabil, postul de televiziune libanez al-Manar, controlat de organizaţia şiită Hezbollah, i-a acuzat pe cetăţenii americani că sunt agenţi ai Mossad /serviciile secrete externe israeliene/, întrucât şi-au ascuns originea evreiască.

Ambasada Elveţiei la Teheran, care reprezintă interesele SUA în Iran, a solicitat autorităţilor iraniene să permită unui reprezentant al său să se întâlnească cu cei trei americani aflaţi în stare de detenţie.

×
Subiecte în articol: externe