x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a condamnat-o la cinci ani de închisoare pe fiica fostului președinte iranian

Iranul a condamnat-o la cinci ani de închisoare pe fiica fostului președinte iranian

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   11:35
Iranul a condamnat-o la cinci ani de închisoare pe fiica fostului președinte iranian
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Iran au condamnat-o la cinci ani de închisoare pe fiica fostului președinte iranian. Sentința nu este definitivă, iar autoritățile nu au dezvăluit de ce a fost pedepsită cunoscuta activistă din Iran.

Faezeh Hashemi, fiica fostului președinte iranian Akbar Hashemi Rafsanjani, a fost condamnată la cinci ani de închisoare, a anunțat marți avocatul ei, potrivit Reuters. Avocatul nu a oferit detalii despre acuzații.

Anul trecut, procurorul general al Teheranului a pus-o sub acuzare pe Hashemi pentru „propagandă împotriva sistemului", potrivit agenției semioficiale de presă ISNA.

În septembrie, presa de stat a relatat că Hashemi a fost arestată pentru „incitare la revolte" la Teheran, în timpul protestelor declanșate de moartea unei tinere kurde în custodia poliției. Demonstrațiile au reprezentat una dintre cele mai mari provocări pentru conducătorii clerici ai Iranului de la revoluția din 1979.

„În urma arestării doamnei Faezeh Hashemi, aceasta a fost condamnată la cinci ani de închisoare, dar sentința nu este definitivă", a scris avocatul apărării Neda Shams pe contul său de Twitter.

În 2012, Faezeh Hashemi a fost condamnată la închisoare și i s-a interzis să desfășoare activități politice pentru „propagandă împotriva statului". Tatăl ei a murit în 2017. El a fost unul dintre fondatorii Republicii Islamice și în calitate de președinte a militat pentru liberalizarea economiei și pentru îmbunătățirea relațiilor cu occidentul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Faezeh Hashemi inchisoare