x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au avertizat Iranul de amenințarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic

SUA au avertizat Iranul de amenințarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   21:27
SUA au avertizat Iranul de amenințarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic
Sursa foto: pixabay.com

Guvernul american a avertizat Iranul cu privire la o amenințare teroristă în interiorul granițelor sale înainte de atacul de la începutul lunii revendicat de gruparea militantă Statul Islamic, a declarat joi un oficial american, sub protecția anonimatului, citat de Reuters.

Două explozii la o ceremonie privind comemorarea comandantul iranian Qassem Soleimani în orașul Kerman din sud-estul Iraunului au ucis aproape 100 de persoane și au rănit alte zeci în 3 ianuarie.

"Guvernul SUA a urmat o politică de lungă durată privind datoria de a avertiza, care a fost pusă în aplicare în toate administrațiile pentru a avertiza guvernele împotriva unor potențiale amenințări letale. Oferim aceste avertismente în parte pentru că nu dorim să vedem vieți nevinovate pierdute în atacuri teroriste", a declarat oficialul american.

Pe de altă parte, Jon Alterman, director al programului pentru Orientul Mijlociu la think tank-ul CSIS din Washington, a declarat că avertismentul ar putea reflecta o dorință a SUA de a căuta dialogul cu Iranul, în pofida atacurilor recente ale grupării Houthi, susținuță de Iran, asupra navelor din Marea Roșie.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iran stat islamic terorism