x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a început să-și retragă efectivele militare din Siria

Iranul a început să-și retragă efectivele militare din Siria

05 Mai 2020   •   22:50
Iranul a început să-și retragă efectivele militare din Siria

Administraţia din Iran a început retragerea trupelor din Siria, în contextul tensiunilor militare cu Israelul, afirmă un oficial israelian citat de agenţiile de presă Reuters, Associated Press şi de site-ul Ynetnews.com.

"Iranienii îşi reduc prezenţa militară şi se retrag din bazele din Siria. Iranul este implicat în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria. Israelul va intensifica presiunile pentru a obţine retragerea trupelor iraniene", a declarat oficialul israelian, sub protecţia anonimatului.

Declaraţiile intervin după o serie de raiduri aeriene atribuite Israelului, efectuate în Siria.

Paisprezece combatanţi iranieni şi membri ai miliţiilor aliate au fost ucişi în raiduri aeriene aribuite Israelului efectuate în cursul nopţii în nord-estul Siriei, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citată de Agenţia France-Presse şi de ziarul Le Figaro. Potrivit OSDO, avioane militare israeliene au atacat în cursul nopţii poziţii din localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya, în provincia siriană Deir Ezzor.

Conform agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au interceptat rachete care vizau un centru de cercetare din nordul ţării. Însă presa oficială siriană nu face nicio referire la atacurile aeriene din provincia Deir Ezzor.

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând militari iranieni ori transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi mişcarea Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad în războiul cu grupuri insurgente şi teroriste.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iran siria