x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a oprit livrările de petrol către Franţa şi Marea Britanie

Iranul a oprit livrările de petrol către Franţa şi Marea Britanie

19 Feb 2012   •   13:07
Iranul a oprit livrările de petrol către Franţa şi Marea Britanie

Iranul a incetat sa mai vanda petrol companiilor franceze si britanice, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Ministerului iranian al Petrolului, Alireza Nikzad, citat de site-ul oficial al institutiei.

"Vanzarile de petrol catre companiile britanice si franceze au incetat", a declarat Ministerului iranian al Petrolului, Alireza Nikzad.

Iranul i-a convocat miercuri pe ambasadorii Frantei, Italiei, Spaniei, Greciei, Portugaliei si Olandei pentru a le transmite intentia sa de "revizuire" in scadere a exporturilor de petrol.

Potrivit Mediafax, tot miercuri, Teheranul a avertizat ca ar putea intrerupe exporturile de petrol catre Uniunea Europeana, dand asigurari ca nu va face acest lucru deocamdata din ratiuni umanitare, conform postului de televiziune Al-Alam.

UE a adoptat in luna ianuarie o decizie de interzicere a importurilor de petrol din Iran, o forma de presiune asupra Teheranului, din cauza programului nuclear, noteaza BBC. Sanctiunile vizeaza interzicerea imediata a semnarii de noi contracte cu Teheranul si blocarea tuturor importurilor incepand cu data de 1 iulie.

×