x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul îi răspune premierului israelian şi ameninţă: Vom ataca "cu toată forţa necesară"!

Iranul îi răspune premierului israelian şi ameninţă: Vom ataca "cu toată forţa necesară"!

28 Sep 2012   •   08:01
Iranul îi răspune premierului israelian şi ameninţă: Vom ataca "cu toată forţa necesară"!

Iranul "va riposta cu toata forta necesara" in cazul unui atac, sustine reprezentantul adjunct iranian la ONU, Eshagh Al Habib, in replica la un discurs al premierului israelian Benjamin Netanyahu, relateaza AFP.

"Republica Islamica Iran este suficient de puternica pentru a se apara si isi rezerva dreptul sa raspunda cu toata forta necesara la orice atac", conform declaratiei lui Eshagh Al Habib, citita de la tribuna Adunarii Generale a Natiunilor Unite joi seara.

Acest discurs, care nu era programat, a fost prezentat ca un "raspuns la alegatiile premierului israelian" in fata Adunarii Generale a ONU.

In alocutiunea sa, Benjamin Netanyahu a cerut instituirea unei "linii rosii clare" fata de Iran pentru a impiedica dotarea sa cu arme nucleare, asigurand ca Teheranul este in masura sa fabrice o bomba atomica.

Comparand Iranul nuclear cu "Al Qaida inarmata cu bomba atomica", Netanyahu a afirmat ca "viitorul lumii este in joc" si ca "timpul preseaza" ca problema nucleara iraniana sa fie rezolvata cat mai urgent.

×