x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul ordonă atacuri asupra intereselor SUA în Irak, în cazul unei intervenţii militare în Siria

Iranul ordonă atacuri asupra intereselor SUA în Irak, în cazul unei intervenţii militare în Siria

06 Sep 2013   •   20:56
Iranul ordonă atacuri asupra intereselor SUA în Irak, în cazul unei intervenţii militare în Siria

Iranul a ordonat militanţilor din Irak să se pregătească să atace ambasada şi alte interese americane de la Bagdad, dacă SUA vor decide să intervină militar în Siria, relatează vineri cotidianul The Wall Street Journal (WSJ), care citează mesaje interceptate de serviciile secrete americane, informează agerpres.ro.

Mesajul Teheranului a fost transmis de Qasem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Qods, divizie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, şi era destinat diverselor miliţii şiite din Irak, potrivit funcţionarilor americani. 

Ambasada SUA de la Bagdad, una dintre cele mai mari reprezentanţe diplomatice americane din lume, se află în Zona Verde păzită a capitalei irakiene.

Potrivit The Wall Street Journal, Soleimani recomanda în mesajul transmis grupărilor şiite din Irak să fie în stare de alertă pentru a răspunde unui eventual atac al SUA împotriva Siriei.

După anunţul făcut de preşedintele american, Barack Obama, privind importanţa de a răspunde la atacul cu arme chimice atribuit regimului sirian, forţele armate ale SUA şi serviciile secrete au început să analizeze posibilele ameninţări şi răspunsuri contra intereselor americane sau aliaţilor din regiune, transmite EFE.

Printre obiectivele ce ar putea fi vizate se află, potrivit EFE, navele şi portavioanele americane desfăşurate în Golf, dar şi ambasadele americane de la Beirut sau din Israel. În cursul zilei, Departamentul de Stat al SUA a ordonat evacuarea din Liban a personalului său diplomatic neesenţial şi a emis avertizări de călătorie pentru deplasările cetăţenilor americani în Turcia. 

×
Subiecte în articol: atac siria iran