x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul vrea să dea Meta în judecată! Teheranul, furios pe Instagram și WhatsApp

Iranul vrea să dea Meta în judecată! Teheranul, furios pe Instagram și WhatsApp

11 Oct 2022   •   11:00
Iranul vrea să dea Meta în judecată! Teheranul, furios pe Instagram și WhatsApp
Sursa foto: Hepta

Iranul intenţionează să dea în judecată compania americană de tehnologie Meta pentru incitare în legătură cu protestele antiguvernamentale din ţară, transmite dpa.

"Cele două reţele de socializare Instagram şi WhatsApp, aparţinând Meta, au fost implicate în răspândirea de materiale incitatoare şi în periclitarea securităţii noastre naţionale ca parte a operaţiunilor conspirative ale inamicilor noştri", a declarat adjunctul ministrului de Interne, Majid Mirahmadi, potrivit agenţiei de ştiri Mehr. Securitatea naţională, a adăugat el, este o "linie roşie".

Iranul, aminteşte dpa, a pus protestele declanşate de moartea în arest a tinerei Mahsa Amini pe seama unei conspiraţii externe organizate de SUA.

La scurt timp după declanşarea demonstraţiilor, în urmă cu peste trei săptămâni, guvernul a restricţionat masiv internetul şi a blocat Instagram şi WhatsApp, care sunt extrem de populare în Iran. Prin aceste măsuri, guvernul a vrut să împiedice comunicarea între demonstranţi, precum şi publicarea de informaţii şi înregistrări video de la proteste. Tactica a funcţionat o perioadă, dar oamenii au găsit curând alte canale pentru a publica mărturii ale protestelor.

×
Subiecte în articol: meta