x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda îşi pregăteşte vicepremierul pentru Bruxelles

Irlanda îşi pregăteşte vicepremierul pentru Bruxelles

de Irina Cristea    |    28 Oct 2009   •   00:00

Postul de comisar european pentru Agricultură, pe care şi-l doreşte şi România, ar putea fi ocupat de actualul vicepremier irlandez, Mary Coughlan. Fost ministru al Agriculturii, ea face obiectul unor presiuni intense pe care preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le exercită asupra Guvernului de la Dublin, relatează publicaţia Irish Independent.



Barroso îi cere premierului irlandez, Brian Cowen, să propună o femeie pentru postul de comisar european, nefiind un secret faptul că portughezul doreşte ca femeile să fie foarte bine reprezentate în viitorul Executiv al Uniunii Europene.
Desemnarea lui Mary Coughlan, care ocupă şi funcţia de ministru al Întreprinderilor, l-ar pune în dificultate pe prim-ministru, Guvernul său dispunând de o majoritate fragilă într-un moment crucial pentru reforma sistemului de subvenţii pentru agricultură şi pentru adoptarea unui buget dificil.

În aceste condiţii, publicaţia Irish Independent apreciază că este puţin probabil ca Brian Cowen să nominalizeze un membru al Cabinetului, candidatul favorit pentru postul de comisar fiind fostul ministru provenind din Fianna Fail (Partidul Republican irlandez), Maire Geoghegan-Quinn, în prezent membră a Curţii Europene de Conturi.

×
Subiecte în articol: externe