x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irlanda - Peste un milion de euro, furaţi din 300 de conturi bancare

Irlanda - Peste un milion de euro, furaţi din 300 de conturi bancare

18 Mai 2008   •   00:00

Peste un milion de euro au fost furaţi din 300 de conturi, într-unul dintre cele mai mari jafuri cu carduri bancare din istoria Irlandei, banii fiind retraşi cu ajutorul unor carduri clonate din mai multe ţări europene, printre care şi România.



Peste un milion de euro au fost furaţi din 300 de conturi, într-unul dintre cele mai mari jafuri cu carduri bancare din istoria Irlandei, banii fiind retraşi cu ajutorul unor carduri clonate din mai multe ţări europene, printre care şi România, potrivit Belfast Telegraph.

Se pare că jaful s-a realizat cu ajutorul unor carduri clonate la caseriile unor magazine şi restaurante din Dublin în ultimele săptămîni.

Autorii fraudei se pare că au plătit unor angajaţi ai magazinelor şi restaurantelor pînă la 10.000 de euro pentru a scana cardurile şi a afla codurile pin, uitîndu-se peste umărul acestora atunci cînd clienţii făceau plăţi cu cardurile.

Banii au fost retraşi din mai multe ţări europene, printre care şi Italia, România şi Spania. Cea mai mare sumă furată dintr-un singur cont a fost de 7.800 de euro.

Cei mai mulţi bani au fost retraşi la finalul lunii aprilie şi începutul lunii martie. Mulţi dintre cei cărora li s-au furat bani din conturi au anunţat singuri băncile, pentru că sistemele de securitate nu au reuşit să detecteze frauda.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe