x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ISIS revendică atacul de lângă Moscova. Oficial SUA: „I-am avertizat pe ruși”

ISIS revendică atacul de lângă Moscova. Oficial SUA: „I-am avertizat pe ruși”

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   09:01
ISIS revendică atacul de lângă Moscova. Oficial SUA: „I-am avertizat pe ruși”
Sursa foto: Captura video Antena 3 CNN

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei. Alte peste 100 de persoane au fost rănite.

Agenția rusă de știri de stat RIA a citat un purtător de cuvânt al Comitetului de Investigație care a declarat că este prea devreme pentru a se pronunța cu privire la soarta atacatorilor, informează Sky News.

Între timp, președintele Putin le-a urat însănătoșire grabnică celor răniți, a relatat agenția de știri de stat TASS.

Statele Unite dispun de informații care confirmă revendicarea atacului de către Statul Islamic, a declarat un oficial american. Vorbind sub rezerva anonimatului, oficialul a declarat că SUA au avertizat Rusia în ultimele săptămâni cu privire la posibilitatea unui atac.

"I-am avertizat pe ruși în mod corespunzător", a declarat oficialul pentru Reuters.

Între timp, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate a declarat pentru NBC News că SUA au împărtășit cu guvernul rus informații despre un potențial atac terorist la Moscova la începutul acestei luni.

Ambasada SUA din Rusia i-a avertizat pe cetățenii americani să evite mulțimile pe 7 martie și a declarat că monitorizează rapoartele potrivit cărora extremiștii ar putea ataca adunările mari din Moscova.

"La începutul acestei luni, guvernul SUA a avut informații despre un atac terorist planificat la Moscova - care ar putea viza adunări mari, inclusiv concerte - ceea ce a determinat Departamentul de Stat să emită un avertisment public pentru americanii din Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: isis