x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Isis și mafia italiană, coaliție pentru traficul de stupefiante

Isis și mafia italiană, coaliție pentru traficul de stupefiante

19 Apr 2016   •   16:52
Isis și mafia italiană, coaliție pentru traficul de stupefiante

Isis colaborează cu mafia italiană în traficul cu marijuana spre Europa, se spune într-o nouă anchetă, relateaza telegraph.co.uk.


În timp ce fumatul de canabis este interzs de Sharia iar cei care sunt prinși sunt pedepsiți aspru, liderii ISIS fac afaceri de milioane de euro din traficul cu acest drog, spune procurorul Franco Roberti, șeful anti-mafia și anti-tero din Italia.


Poliția italiană are probe care arată că mafioții, care de mulți ani controlează traficul cu stupefiante din această țară, a trebuit să colaboreze du ISIS pentru a putea trafica pe teritoriul Libiei și de-a lungul coastei nordice a Africii.


Ruta nord-africană de hașiș pleacă de la Casablanca, Maroc și trece prin Algeria, Tunisia până la Tobruk, estul Libiei.


Mafia italiană a fost nevoită să cadă la înțelegere cu ISIS pentru a putea trece prin zona controlată de teroriști de la Sirte.


Investigația procurorului Franco Roberti este încă la început, biroul lui începând cerecetările în luna februarie 2015.


Roberti spune că similitudinile dintre militanții ISIS și tradiționala mafia, precum Cosa Nostra siciliană, l-a determinat să înceapă investigația: ”Terorismul internațional se finanțează cu activități tipice mafiei, precum trafic de droguri,bunuri comerciale, petrol, relicve arheologice, răpiri pentru răscumpărări și extorcare”.

 

 

×
Subiecte în articol: isis colaboreaza cu mafia italiana