x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ISIS trimite 16 luptători, infectați cu virusul HIV, în misiuni sinucigașe

ISIS trimite 16 luptători, infectați cu virusul HIV, în misiuni sinucigașe

22 Aug 2015   •   09:45
ISIS trimite 16 luptători, infectați cu virusul HIV, în misiuni sinucigașe

Statul Islamic plănuiește să trimită 16 militanți infectați cu virusul hiv în misiuni sinucigașe după ce au fost testați pozitiv, au declarat surse siriene.
Luptătorii sunt la ora actuală în carantină într-un spital din Maiadeen, în estul Siriei, relatează agenția kurdă siriană ARA.

Cei mai mulți dintre cei care sunt infectați cu virusul HIV au avut contacte sexuale cu două femei din Maroc. Femeile au transmis boala militanților înainte de momentul în care să se stabilească faptul că femeile sunt infectate cu acest virus, mai spune ARA care a cita o sursă medicală din cadrul spitalului.
Medicul citat de agentia de știri siriană a mai declarat că cele două femei au reuși să se refugieze în Turcia înainte de a fi fost executate pentru că i-au infectat pe cei 16 luptători ISIS.

Ligerii grupării islamiste au ordonat testarea tuturor militanților din provincie iar de cei care sunt testați pozitiv doresc să se debaraseze.
Șefii ISIS plănuiesc să trimită în misiuni sinucigașe pe toți cei care sunt bolnavi de SIDA.

În comunicat se mai spune că un incident similar a avut loc și în primăvara acestui an, în orașul Shaddadi, când un luptător indonezian a transmis boala unei sclave sexuale care ulterior a fost vândută. Bărbatul, care a și donat sânge, a fost executat în luna iunie.

×