x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Islamiştii revendică asasinarea ministrului de interne din Caucazul rus

Islamiştii revendică asasinarea ministrului de interne din Caucazul rus

10 Iun 2009   •   00:00

Rebelii islamişti din Daghestan, republică din Caucazul rus vecină cu Cecenia, au revendicat astăzi uciderea săptămâna trecută a ministrului de interne daghestanez. "Grupul de operaţiuni speciale al Frontului daghestanez al Emiratului din Caucaz l-a eliminat pe duşmanul lui Allah, ministrul de interne din Daghestan, (Adilgherei) Magomedtaghirov", susţin rebelii din Jamaat Shariat pe site-ul lor de internet.



Revendicarea intervine a doua zi după vizita în Daghestan a preşedintelui rus Dmitri Medvedev, care l-a declarat pe defunctul ministru "Erou al Rusiei" postmortem. Jamaat Shariat este braţul daghestanez al "Emiratului din Caucaz", care susţine că se ocupă de coordonarea atacurilor şi atentatelor în toate republicile caucaziene ruse.

Şeful acestui emirat autoproclamat şi lider al separatismului cecen, Duku Umarov, ar fi fost ucis recent, potrivit presei ruse, dar rebeliunea a dat asigurări că acesta este viu şi sănătos.

Nici Moscova nu a confirmat oficial moartea lui Doku Umarov, anunţată luni de agenţia Interfax, care a citat o sursă anonimă din cadrul forţelor de ordine. Cotidianul rus Komersant scria marţi că autorităţile ruse păstrează în secret moartea liderului gherilei cecene Doku Umarov, pentru a putea anunţa "acest succes" vineri, 12 iunie, de Ziua naţională a Rusiei.

×
Subiecte în articol: externe