x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Angajaţii municipali se alătură mişcării sociale de contestare

Israel: Angajaţii municipali se alătură mişcării sociale de contestare

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2011   •   16:39

Aproximativ 150.000 de angajati municipali israelieni se aflau luni in greva, in semn de solidaritate cu miscarea sociala de contestare impotriva scumpirii chiriilor, care afecteaza intregul Israel de la jumatatea lunii iulie, a declarat un oficial, citat de AFP.

"Am facut apel la organizarea unei zile de greva. Primariile sunt inchise pentru public, iar gunoierii nu au ridicat pubelele", a declarat Shlomo Buhbut, presedintele Uniunii Autoritatilor Locale. "In calitate de reprezentanti ai primariilor si autoritatilor locale, suntem alaturi de populatie si nu putem ramane cu bratele incrucisate, cand toata lumea manifesteaza pentru a cere dreptate sociala", a adaugat el. "Daca Guvernul nu face nimic, nu excludem posibilitatea altor actiuni de sustinere, in zilele urmatoare", a avertizat acesta.

In plus, luni a fost lansat, pe Facebook, un apel la organizarea unei greve de 24 de ore a tuturor salariatilor. Aproximativ 24.000 de israelieni au anuntat ca nu vor merge la serviciu, potrtivit presei, care nu a fost, insa, in masura sa constate daca s-a dat curs aceastei initiative.

De la jumatatea lui iulie, manifestantii care denunta cresterea continua a preturilor chiriilor s-au instalat in sute de corturi, de-a lungul bulevardului Rothschild, intr-un cartier scump din Tel Aviv. Miscarea s-a extins, ulterior, si in alte orase. Sambata, aproximativ 150.000 de manifestanti au defilat, atat la Tel Aviv, cat si in alte localitati. Aceasta miscare, care exprima furia tinerilor si celor din clasa de mijloc, este sustinuta de peste 80 la suta dintre israelieni, potrivit unui sondaj.

×