x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a bombardat ţinte din Siria, confirmă un oficial, însă sub protecţia anonimatului

Israelul a bombardat ţinte din Siria, confirmă un oficial, însă sub protecţia anonimatului

05 Mai 2013   •   14:41
Israelul a bombardat ţinte din Siria, confirmă un oficial, însă sub protecţia anonimatului

Un înalt oficial israelian, care a ţinut, însă, să rămână anonim, a declarat că Israelul a bombardat câteva ţinte în Siria, la periferia Damascului, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Este cel de-al doilea atac care survine în câteva zile.

Oficialul spune că ţinta atacului a fost un convoi care transporta rachete iraniene către gruparea Hezbollah, în Liban.

Potrivit televiziunii de stat din Siria, ţinta a fost o unitate militară din nordul capitalei, existând numeroase pierderi de vieţi.

Guvernul israelian nu a dat nicio declaraţie oficială legată de acest eveniment. Potrivit mass-media din această ţară, armata ar fi mobilizat deja sistemul de apărare anti-rachetă Iron Dome spre graniţa cu Libanul.

Pe fondul tăcerii guvernului israelian, însă, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a apreciat că Israelul are dreptul să se protejeze împotriva unui transfer de arme sirine către Hezbollahul libanez.

"Voi lăsa Guvernul israelian să confirme sau să dezmintă eventualele bombardamente efectuate. Dar continui să cred că israelienii, în mod justificat, trebuie să se protejeze faţă de transferul de arme sofisticate către organizaţii teroriste precum Hezbollah", a declarat Obama. 

Bombardamente ale Israelului în Siria

×
Subiecte în articol: Israel siria liban damasc bombe