x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul afirmă că trupele au pătruns în „inima” orașului Gaza: Nu ne vom opri

Israelul afirmă că trupele au pătruns în „inima” orașului Gaza: Nu ne vom opri

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   22:55
Israelul afirmă că trupele au pătruns în „inima” orașului Gaza: Nu ne vom opri
Sursa foto: Hepta

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat, marți seară, că armata israeliană avansează în Fâșia Gaza, semnalând inclusiv incursiuni în orașul Gaza și avertizând, în același timp, mișcarea islamistă Hezbollah, activă în sudul Libanului.

„Pentru prima dată în ultimele decenii, IDF luptă în inima orașului Gaza. În inima terorismului”, a declarat generalul-maior Yaron Finkelman, comandantul Comandamentului de Sud al Forțelor de Apărare israeliene, în fața reporterilor din apropierea graniței cu Gaza.

„În fiecare zi și în fiecare oră, forțele ucid militanți, expun tunelurile și distrug armele și continuă să meargă mai departe spre centrele inamicului”.

Într-o declarație televizată, Netanyahu a spus că nu va exista nicio încetare a focului sau livrare de combustibil în Gaza înainte ca Hamas să elibereze ostaticii israelieni.

Premierul israelian și-a repetat apelul către civilii palestinieni de a se deplasa spre sud pentru propria lor siguranță. „Nu ne vom opri”, a spus Netanyahu.

Israelul a declarat anterior că a înconjurat orașul Gaza, unde locuiesc aproximativ o treime din cei 2,3 milioane de locuitori ai Fâșiei Gaza, și că îl va ataca în curând pentru a-i anihila pe luptătorii Hamas care au atacat orașele israeliene de peste graniță în urmă cu o lună.

Nu a existat niciun indiciu pe teren că forțele israeliene ar fi pătruns în masă mai departe în oraș, dar un purtător de cuvânt al armatei, Richard Hecht, a sugerat că trupele care au încercuit orașul ar putea face raiduri în interior.

Întrebat dacă au avut loc astfel de raiduri, acesta a spus: „Nu voi vorbi despre modul în care acționăm din punct de vedere operațional din interiorul încercuirii noastre în jurul orașului Gaza. Sunteți în direcția corectă, asta este tot ce pot spune”.

Aripa militară a Hamas a declarat că luptătorii săi au provocat pierderi și pagube grele forțelor israeliene care înaintau.

Nu a fost posibil să se verifice afirmațiile de pe câmpul de luptă ale ambelor părți.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel gaza trupa benjamin netanyahu