x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul este de acord cu SUA să amâne invazia în Gaza

Israelul este de acord cu SUA să amâne invazia în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   21:20
Israelul este de acord cu SUA să amâne invazia în Gaza

Israelul a fost de acord să amâne deocamdată invazie din Gaza pentru ca Statele Unite să poată trimite sisteme de apărare antirachetă în regiune pentru a proteja trupele americane de acolo, a relatat miercuri Wall Street Journal, citând oficiali americani și israelieni.

Oficialii americani au convins Israelul să amâne invazia până când sistemele de apărare antiaeriană americane vor putea fi plasate în regiune, chiar la sfârșitul acestei săptămâni, a precizat WSJ.

De asemenea, Israelul ia în considerare efortul de a furniza ajutor umanitar în interiorul Gaza, precum și eforturile diplomatice de a elibera ostaticii deținuți de militanții Hamas.

Amenințările la adresa trupelor americane au fost de o preocupare primordială, au precizat oficiallii.

Washingtonul s-a organizat că monteze sisteme de apărare aeriană, inclusiv pentru trupele sale care servesc în Irak, Iordania, Kuweit, Iordania, Arabia Saudită, Siria și Emiratele Arabe Unite, potrivit WSJ.

Armata americană și alți oficiali cred că forțele lor vor fi ținta unor grupuri militante odată ce Israelul își va lansa invazia terestră a teritoriului palestinian condus de Hamas.

Luni, Reuters a relatat că Washingtonul a sfătuit Israelul să nu lanseze un atac terestru în Fâșia Gaza și ține la curent Qatar - un intermediar cu militanții palestinieni - cu privire la aceste discuții, în timp ce încearcă să elibereze mai mulți ostatici și să se pregătească pentru un posibil război regional mai amplu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel invazie gaza